Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

уторак, 11. јануар 2011.

Punjeni fileti soma

Potrebno:
- 4 manja filea soma
- 1 veza peršuna
- 1 glavica belog luka
- 1 limun
- 1 kašika suvog začina
- biber
- prezle
- ulje
- 1 kašika jabukovog sirćeta







Sjediniti limunov sok, sirće, suvi začin, biber, sitno seckani beli luk i u ovoj marinadi ostaviti ribu 2-3 sata.Izvaditi ribu iz marinade i malo posoliti. Peršun sitno iseckati, zatim dodati beli luk iz marinade i promešati. Pripremljenu smesu stavljati između dva filea soma, pričvrstiti čačkalicom, uvaljati u prezle i ispržiti na ulju.


Serviranje po zelji i ukusu. Prijatno!


3 коментара:

  1. Drage moje devojke blog Vam je odličan i divno je što ćemo se družiti na ovaj način!!! Samo napred uz Vas sam!! Veliki pozdrav za sve tri !! :-)))

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je zbog vas, družićemo se a blog vam je super, Lepo aranžiran tanjir. Pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши