Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

уторак, 4. јануар 2011.

Đumbir kolačići

Kao sto smo obecali evo nas u Novoj godini sa receptom.
Sastojci:
200g maslaca
100g šećera
1 jaje
1 žumance
½ praška za pecivo
400g brašna
1 kašičica mlevenog đumbira
1 kašika kakaa (kakao dodati ako želite keks tamnije boje, znači nije obavezan)

Glazura:
1 belance
200g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
½ kašičive gustina


Mikserom umutiti penasto maslac i šećer, dodati jaje i žumance. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, đumbirom i kakaom. Dodati prethodnoj smesi i zamesiti testo. Ostaviti 30-tak minuta na hladnom mestu.



Testo razvući na 5mm debljine i raznim modlicama vaditi keksiće. Slagati ih na papir za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta. Pečene kolačiće ostaviti da se potpuno ohlade. 








Umutiti belance viljuškom dodati prah šećer i gustin i mešati dok smesa ne postane gusta i glatka. Dodati sok od limuna i još malo mutiti. Glazuru možete podeliti u nekoliko činija i dodati prehrambenu boju po želji, a može da ostane i bela. Sipati u kesu ili napravite fišek od papira za pečenje, pa glazurom šarati kolačiće.





PRIJATNO!








Нема коментара:

Постави коментар