Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

уторак, 25. јануар 2011.

Vodene kiflice

Recept za ove izuzetne kiflice, cudnog imena,  pronasla sam na coolinarika.com. A onda se ispostavilo da mama moje kume Saske vec godinama pravi ove kiflice, ali pod drugim imenom "Ledene kiflice". Vi ih mozete zvati kako vam drago, preporucujem da ih probate. Ko voli vanilice, salcice i slicne slatke djakonijice sigurno ce i njih zavoleti.

Sastojci:
Za podizanje 
kvasca:
1 kockica kvasca (oko 25gr)
1,5dl mlakog mleka
1 kasika secera
1 kasika brasna

Za testo:
600gr brasna
300gr masti
2 jaja


Priprema:
Sastojke za kvasac pomesati i ostaviti da nadodju, zatim pomesati sa brasnom, mascu i jajima i zamesiti glatko testo. Testo zamotati u cistu krpu i potopiti ga u hladnu vodu da stoji 2 sata. Vremenom, testo ce isplivati na povrsinu vode.


Testo izvaditi iz vode, premesiti i podeliti na 4 lopte. Svaku loptu rastanjiti oklagijom u kruzni oblik, a zatim seci, puniti dzemom (po izboru) i uvijati kiflice.



Sloziti u pleh i ostaviti 15-tak minuta. Peci na 180°C, ali tako da ostanu svetle. Gotove, vruce kiflice valjajte u secer u prahu.


Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар