Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

уторак, 11. јануар 2011.

Piroske


Potrebno za testo:
300 gr krompira
500 gr brašna 
7 gr suvog kvasca 
1 kašičice soli 
2 zumanca
3 kašike ulja 
200 ml mleka 






Fil:200 gr sunke iseckane na kockice
200 ml pavlake

I jos:
2 dl ulja

Priprema:
Oljustiti krompir pa ga skuvati. Kuvan krompir ocediti od vode i ispasirati. U prosejano brasno dodati so, kvasac, zumanca, ulje, ispasiran krompir i mlako mleko. Zamesiti testo, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom oko 45 minuta.








 U medjuvremenu izmesati seckanu sunku sa pavlakom.





Nadoslo testo premesiti, razviti koru debljine 8 milimetara i iseci pravougaonike 12*8 cm (dobila sam oko 15-ak komada).

Nafilovati isecene pravougaonike po duzini pripremljenim filom pa urolati. Dobro slepiti zavrsetke da se piroske ne bi razmotale prilikom pecenja.




Spustati oblikovane piroske u zagrejano ulje i prziti okrecuci, da porumene sa svih strana. Vaditi na kuhinjski papir da se ocede od masnoce pa posluziti.




Piroske se, po zelji, mogu puniti dinstanim mlevenim mesom, sitnim sirom ili necim trecim.



1 коментар: