Sastojci:
200g maslaca
100g šećera
1 jaje
1 žumance
½ praška za pecivo
400g brašna
1 kašičica mlevenog đumbira
1 kašika kakaa (kakao dodati ako želite keks tamnije boje, znači nije obavezan)
Glazura:
1 belance
200g šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
½ kašičive gustina
Mikserom umutiti penasto maslac i šećer, dodati jaje i žumance. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, đumbirom i kakaom. Dodati prethodnoj smesi i zamesiti testo. Ostaviti 30-tak minuta na hladnom mestu.
Testo razvući na 5mm debljine i raznim modlicama vaditi keksiće. Slagati ih na papir za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 10 minuta. Pečene kolačiće ostaviti da se potpuno ohlade.
Umutiti belance viljuškom dodati prah šećer i gustin i mešati dok smesa ne postane gusta i glatka. Dodati sok od limuna i još malo mutiti. Glazuru možete podeliti u nekoliko činija i dodati prehrambenu boju po želji, a može da ostane i bela. Sipati u kesu ili napravite fišek od papira za pečenje, pa glazurom šarati kolačiće.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар