Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

недеља, 23. јануар 2011.

Kokos kiflice

Ovo spada u one recepte koji su u kuvaru zapisani kao: Kokos kiflice (kuma Ruska) da se zna ko je recept dao vama i naravno da je 100% dobar i isproban.
Elem sastojci idu ovako:
* 1 margarin
* 2 soljice ulja
* 2 soljice vode
* 1 solja secera
* 100 gr kokosa
* 1 prasak za pecivo
* Brasna po potrebi (ovaj deo "obozavam" koliko ovoj masi treba brasna? Pocetnik nema pojma a ni mi kao iskusne domacice nemamo pojma. Da pojasnim to je ono dovoljno gusto da se ne lepi po rukama-ako vam to nesto znaci)

Sve sastojke sjediniti. Razviti na debljinu oko 5mm. Seci i savijati kiflice,a mozete i modlom rezati oblike pa budu keksici.
Peci (pazite ovo tacno na 225 celzijusa-ako su vam se izlizale brojke na sporetu snadjite se) da porumene.
Pecene uvaljati (nikako posuti) u prah secer.
Sluziti dobro hladne.

Evo i slicica:

Pre pecenja


I gotove spremne za sluzenje


Nisam mogla da slikam postupno spremanje, iskreno ne mogu stalno da perem ruke-pa uzmi aparat slikaj, pa onda ponovo mesi .... Nije komplikovano snacice te se.

Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар