Za pocetak sastojci:
1/2 kockice kvasca, 1 solja (od bele kafe) vode, 1 solja mleka, 1 solja ulja, 2 jaja, soli (medju prste ili ti prstohvat),kasicica secera, priblizno 900 gr brasna (ja to otprilike nikada ne merim), 1/2 margarina.
Kvasac potopite i zamesite sa malo brasna. Ostavite 30 minuta da nadodje.
Kada je kvasac nadosao zakuvajte ostatak brasna.
To otprilike izgleda ovako:
Testo razvijte na pobrasnjenoj podlozi i secite krugove (modlom, casom i sl.)
Pola margarina istopite i u njega umocite svaki krug, slazite u dobro podmazanu tepsiju ili pleh koji mora biti dubok. Naravno da ja nisam mogla izbeci staru serpu moje svekrve jer jedino u njoj to moze da se ispece kako treba i nece da "prione" to je serpa sa dva lava na dancetu i nista bolje od lavica nema za rernu.
Ostatak margarina sipajte po pogaci, pospite susamom ili nekim drugim semenkama (mi volimo susam)
Tako pripremljeno testo ostavite da nadolazi dok ne napuni serpu ili pleh. Tek tada je pecite na umerenoj temperaturi.
Sta da Vam kazem: sluziti vruce uz sve ostale srpske djakonije -slaninicu, cvarke, sir, kajmak, ajvar.. U ostalom sami cete vec odluciti sa cim ili sa kim cete jesti.
Prijatno!
SVIDJA NAM SE TRESI MESI NASTAVITE SA DOBRIM RECEPTIMA
ОдговориИзбришиSLAVICA I NEVENA