Predpostavljam da ste već koristili kari, a ako niste i ne znate šta je mogu vam reći da je to mešavina začina koji se najčešće koriste u Aziji. Možda je malo neobičnije za naše podneblje.
Ovo jelo je veoma ukusno, ali ne samo zbog karija, već i zbog raznovrsnog, raznobojnog povrća koje ide u njega, a prilično se brzo sprema. Odlično za moderne domaćice.
Sastojci:
600 gr pilećeg filea
3 šargarepe
2 sveže zelene paprike
2 tikvice
300gr šampinjona
šaka cvetića karfiola i isto toliko brokolija
500ml neutralne pavlake
so po ukusu
ulje (korišćeno ulje od koštica grožđa)
Propržiti na ulju pileće meso iseckano na kockice. Posoliti. Dodavati iseckano povrće po sledećem redu: šargarepa, paprika, šampinjoni, tikvice, karfiol i brokoli. Ukupno vreme prženja je oko 30 minuta. Na kraju dodati neutralnu pavlaku i kari po ukusu, ja stavljam 1 kašičicu.
Nadam se da će Vam se dopasti.
Prijatno!
Hvala, trudimo se!
ОдговориИзбришиSvaka cast... Lepo.. :)
ОдговориИзбришиHvala Ti batice,steta sto nisi dosao na rucak. :)
ОдговориИзбришиOno delish..hmm ne mogu čekati da imaju jedan.
ОдговориИзбриши