Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

среда, 2. март 2011.

Piletina u kari sosu

Predpostavljam da ste već koristili kari, a ako niste i ne znate šta je mogu vam reći da je to mešavina začina koji se najčešće koriste u Aziji. Možda je malo neobičnije za naše podneblje.
Ovo jelo je veoma ukusno, ali ne samo zbog karija, već i zbog raznovrsnog, raznobojnog povrća koje ide u njega, a prilično se brzo sprema. Odlično za moderne domaćice.


Sastojci:
600 gr pilećeg filea
3 šargarepe
2 sveže zelene paprike
2 tikvice
300gr šampinjona
šaka cvetića karfiola i isto toliko brokolija
500ml neutralne pavlake
so po ukusu
ulje (korišćeno ulje od koštica grožđa)


Propržiti na ulju pileće meso iseckano na kockice. Posoliti. Dodavati iseckano povrće po sledećem redu: šargarepa, paprika, šampinjoni, tikvice, karfiol i brokoli. Ukupno vreme prženja je oko 30 minuta. Na kraju dodati neutralnu pavlaku i  kari po ukusu, ja stavljam 1 kašičicu.


Nadam se da će Vam se dopasti.
Prijatno!

4 коментара: