Mogao se zvati i drugačije, Čačanke ili Milanovčanke, ali ajde, neka bude Beograđanke. : )
4 jaja
400gr šećera

2 dl mleka
1 prašak za pecivo
200gr brašna
kakao - 2 kašičice
100gr mlevenih oraha
4 jabuke srednje veličine
Za preliv:
100gr bele čokolade
50gr margarina
Umutite žumanca sa 200gr šećera, dodajte ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh. Pecite na slabijoj vatri oko 15-tak minuta.
Dok se testo peče, umutite belanca, pri kraju mućenja dodajte 200gr šećera. Kad se sneg dobro umuti dodajte mlevene orahe i oljuštene, rendane jabuke. Izmešajte masu sa špatulom i sipajte preko polupečenog testa.
Vratite u rernu i dopecite na umerenoj temperturi.
Istopite margarin i belu čokoladu, malo prohladite i sipajte u kesu od zamrzivača kojoj ćete odrezati ćošak, ali samo malo da čokolada izlazi u tankom mlazu. Prelijte je, odnosno prošarajte preko kolača.
Ohlađeno secite na šnite ili na kocke.
Prijatno!
Lepo ime a lepo i izgledaju...
ОдговориИзбришиHvala! A mi htele ime da menjamo!
ОдговориИзбришиJako fin kolac, i jednostavan recept! Bravo!
ОдговориИзбришиOdličan kolač i nek ostane naziv Beograđanka jer sam iz istoimenog grada !!! :-))))
ОдговориИзбриши