Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

уторак, 22. фебруар 2011.

Beograđanke

Mogao se zvati i drugačije, Čačanke ili Milanovčanke, ali ajde, neka bude Beograđanke.   : )

Sastojci:
4 jaja
400gr šećera
1,5 šoljica ulja
2 dl mleka
1 prašak za pecivo
200gr brašna
kakao - 2 kašičice
100gr mlevenih oraha
4 jabuke srednje veličine

Za preliv:
100gr bele čokolade
50gr margarina


Umutite žumanca sa 200gr šećera, dodajte ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh. Pecite na slabijoj vatri oko 15-tak minuta.


Dok se testo peče, umutite belanca, pri kraju mućenja dodajte 200gr šećera. Kad se sneg dobro umuti dodajte mlevene orahe i oljuštene, rendane jabuke. Izmešajte masu sa špatulom i sipajte preko polupečenog testa.




Vratite u rernu i dopecite na umerenoj temperturi.
Istopite margarin i belu čokoladu, malo prohladite i sipajte u kesu od zamrzivača kojoj ćete odrezati ćošak, ali samo malo da čokolada izlazi u tankom mlazu. Prelijte je, odnosno prošarajte preko kolača.


Ohlađeno secite na šnite ili na kocke.


Prijatno!

4 коментара: