Ovaj recept sam pronasla na blogu La cuisine creative. Mignonne, svaka cast!
Sastojci za testo:
200gr. brasna,
25gr. secera,
prstohvat soli,
100gr. krem sira,
100gr. maslaca
Sastojci za fil:
180gr. smrznutog, bobicastog voca
ili manja konzerva istog.
Zamesiti testo i ako je potrebno ostaviti neko vreme u frizideru. Razviti testo, seci kvadrate. Voce dobro ocediti i na svaki kvadrat staviti par vockica. Ivice testa premazati mlekom i preklopiti dijagonalno. Pritisnuti viljuskom po obodu da se trouglovi ne bi otvarali. Kao sto vidite ja sam koristila kalup.
Redjati na peki papir i peci na 180 C oko 20-25 minuta.
Pecene trouglove ostaviti u plehu da se malo prohlade. Posuti ih prah secerom. Od ove mere dobicete 12 komada, tako da sam ja u startu spremila vecu kolicinu.
Sastojci za testo:
200gr. brasna,
25gr. secera,
prstohvat soli,
100gr. krem sira,
100gr. maslaca
Sastojci za fil:
180gr. smrznutog, bobicastog voca
ili manja konzerva istog.
Zamesiti testo i ako je potrebno ostaviti neko vreme u frizideru. Razviti testo, seci kvadrate. Voce dobro ocediti i na svaki kvadrat staviti par vockica. Ivice testa premazati mlekom i preklopiti dijagonalno. Pritisnuti viljuskom po obodu da se trouglovi ne bi otvarali. Kao sto vidite ja sam koristila kalup.
Redjati na peki papir i peci na 180 C oko 20-25 minuta.
Pecene trouglove ostaviti u plehu da se malo prohlade. Posuti ih prah secerom. Od ove mere dobicete 12 komada, tako da sam ja u startu spremila vecu kolicinu.
Uzivajte!
O, kako samo divno izgledaju...Odlicno! :)
ОдговориИзбришиHvala draga, trudimo se. Eh,lako je nama nas je tri,pa malo cesce izbacujemo recepte. A i kod tebe ima divnih stvari!
ОдговориИзбриши