Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

четвртак, 10. мај 2012.


Pavlova





Ova torta je dobila ime po ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Jednostavna je za spremanje, a baš ukusna. Krckava korica, slatka pavlaka, jagodice, kivi... Savršena kombinacija!
Spremila sam je po receptu sa bloga Cooks and Bakes.

Dugo nismo ništa od recepata izbacivale na blog, što zbog (ako smem da kažem) lenjosti, što zbog obaveza kod kuće i na poslu. Možda ćete se zapitati zašto baš sada? E, razlog je sledeći: Ceca se sprema na put u Kanadu! Vraća se za dva meseca. Posle kraćeg razmišljanja rešila sam da joj kao poklon spremim tortu koju ćemo slatko pojesti svi zajedno na poslu!
Ceki, lep provod i srećan put! Vidimo se u julu!

Sastojci:
5 belanaca
250gr. šećera
250ml. slatke pavlake + jedna kašika šećera
200gr. jagoda
2 kivija



Mutiti belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst šne koji zatim rasporedite na papir za pečenje na kome ste nacrtali krug željene veličine. Pokušajte da od smese napravite oblik činije.
Koricu peći oko jedan sat na temperaturi od 150°C. Malo će popucati, ali to ništa neće smetati.


Umutiti slatku pavlaku sa jednom kašikom šećera i sipati u udubljenje torte. 


Preko poređati voćkice, ohladiti i u slast pojesti!


Prijatno!

3 коментара:

  1. Predivna je, treba biti majstor za Pavlovu, ja jednom pokušala i nije mi uspelo. Probaću na ovaj način...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Prvi put sam je spremila za Uskrs ove godine i svima se baš dopala. Došle smo do zaključka da je veoma bitno stanje rerne zbog sušenja korice. Prava torta za leto.

      Избриши
  2. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши