Pavlova
Ova
torta je dobila ime po ruskoj balerini Ani Pavlovoj. Jednostavna je za
spremanje, a baš ukusna. Krckava korica, slatka pavlaka, jagodice, kivi... Savršena
kombinacija!
Spremila
sam je po receptu sa bloga Cooks and Bakes.
Dugo
nismo ništa od recepata izbacivale na blog, što zbog (ako smem da kažem) lenjosti,
što zbog obaveza kod kuće i na poslu. Možda ćete se zapitati zašto baš sada? E,
razlog je sledeći: Ceca se sprema na put u Kanadu! Vraća se za dva meseca.
Posle kraćeg razmišljanja rešila sam da joj kao poklon spremim tortu koju ćemo
slatko pojesti svi zajedno na poslu!
Ceki,
lep provod i srećan put! Vidimo se u julu!
Sastojci:
5
belanaca
250gr.
šećera
250ml.
slatke pavlake + jedna kašika šećera
200gr.
jagoda
2
kivija
Mutiti
belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst šne koji zatim rasporedite na papir za
pečenje na kome ste nacrtali krug željene veličine. Pokušajte da od smese napravite
oblik činije.
Koricu
peći oko jedan sat na temperaturi od 150°C. Malo će popucati, ali to ništa neće
smetati.
Umutiti
slatku pavlaku sa jednom kašikom šećera i sipati u udubljenje torte.
Preko poređati
voćkice, ohladiti i u slast pojesti!
Prijatno!
Predivna je, treba biti majstor za Pavlovu, ja jednom pokušala i nije mi uspelo. Probaću na ovaj način...
ОдговориИзбришиHvala! Prvi put sam je spremila za Uskrs ove godine i svima se baš dopala. Došle smo do zaključka da je veoma bitno stanje rerne zbog sušenja korice. Prava torta za leto.
ИзбришиOdličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)
ОдговориИзбриши