Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Mi smo Dusica, Ceca i Biljana (nismo ocajne domacice)

Nas tri prijateljice volimo da mesimo i, naravno ,jedemo i imamo potrebu da to sa nekim podelimo.
Resile smo da vodimo ovaj dnevnik i da drugima prezentujemo radost jela (prvenstveno) i spremanja hrane.
Svaka od nas voli da sprema razlicita jela, kolace ... i u tome je dobra (kazu ljudi).
Ko ne veruje neka proba nase recepte.
Nadamo se da cete uzivati i u spremanju i u degustaciji, a ako nista od toga uzivajte u slikama.
Da napomenemo da su recepti skupljeni i isprobani sa raznih strana: sa drugih blogova, sajtova,
kucnih kuvara, recepti od ruke do ruke ...

уторак, 8. март 2011.

Lenja pita

Kada napravite ovaj kolac uvidecete da i ne lici na klasicne lenje pite, ali ako je ime dobio po vremenu potrebnom za spremanje, eeee.... onda je adekvatan. Ne odnosi se na ono lenja zena i tako te insinuacije, taman posla, pre je namenjen prezaposlenim zenama. elem:
Potrebni sastojci:
*  1 kg jabuka
*  1 casa ulja
* 1 casa jogurta
* 1 casa secera
* 3 case brasna
* 3 jaja
* 1 prasak za pecivo.

Priprema:
Umutiti belanca (cvrsto naravno), dodati solju secera, jos malo mutiti zatim dodati ostale sastojke i dobro sjediniti.
Jabuke izrendati, ja licno volim malo da ih prodinstam sa malko secera i jos manjevode da bi pustile sok. Ne volim kada to rade direktno u testo. Procediti visak tecnosti i dodati u prethodno pripremljenu smesu.
Sipati u dobro podmazan pleh i peci na tihoj vatri.
Pecen kolac posuti prah serom.
Ja malo jos improvizujem zavisno od raspolozenja. U ovu varijantu dodala sam u testo malo kafe i stavila na gotov kolac glazuru od kakaa.




Prijatno!

1 коментар: